erkkilaitila1 Vastuullinen yhteiskunta

Metakuvaus yhteiskuntakriiseistä tuo esille ihmisen tyhmyyden

  • Yhteiskuntakriiseistä periaatteellinen analyysi: https://tinyurl.com/y7ye88bz
    Yhteiskuntakriiseistä periaatteellinen analyysi: https://tinyurl.com/y7ye88bz
  • Miljoonillakaan blogeilla maailma ei kehity viisaammaksi, koska ovat erillisiä "mielipiteitä".
    Miljoonillakaan blogeilla maailma ei kehity viisaammaksi, koska ovat erillisiä "mielipiteitä".
  • Todellisuus on sitten sotekapinaa ja -kriisiä: syyttelyä ja oman mielipiteen ylistystä.
    Todellisuus on sitten sotekapinaa ja -kriisiä: syyttelyä ja oman mielipiteen ylistystä.

Suomen politiikan uskottavuus alkaa olla kadoksissa. Sen tilalle tulee vääjäämättä kyynisyys ja epäluottamus, ellei korjausliikettä löydy.


Samat ihmiset, jotka ovat soten saaneet romahduspisteeseen, eivät varmuudella siitä sopua löydä, koska valittu asenne on taakka monille lopuksi ikäänsä. Juha Rehulasta ei ole enää kuultu mitään. Esitän videossa (34 minuuttia) näitä vääriä käyttäytymismalleja sekä systeemisen tavan päästä sivistyksen tasolle.


Milloinkahan koittaa aika, että tiedettä ja parasta osaamista alettaisiin yhteiskunnan ylätasoilla arvostamaan? ... samalla vilpitöntä taitoa tehdä parhaansa kokonaisuuden hyväksi? Selostus jatkuu täällä: https://tinyurl.com/y7ye88bz

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Postmoderniksi ajaksi kutsutaan tätä hekumaa, missä saa tölviä mitä tahansa ja joku sen uskoo, mutta joka toinen ei. Some ja tämä US - sivusto ovat tätä älyttömyyttä ja kohellusta täynnä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niinsanotuilla markkinoilla "oikea" hinta on mikä tahansa hinta, mistä myyjä ja ostaja pääsevät sopimukseen.

Ideoiden levittämistä on alettu kutsua "ajatusten myymiseksi".

Totuuden käsitys on muuttunut sellaiseksi, että totena pidetään mitä hyvänsä väitettä mitä (markkinoilla) pidetään totena, toisin sanoen, johon uskotaan.

Tällä tavalla markkinafundamentalismi on saastuttamassa tiedettäkin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kiitos, Erkki, kun jaksat puhua järkeä tälläkin palstalla.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Winston Churchill (jos oikein muistan) sanoi aikanaan, että paras ja nopein kuuri demokratiauskoa vastaan on se, että keskustelee hetken aikaa tavallisen tallaajan kanssa.

Niinpä. Tavallinen tallaaja on kapitalistien hallitseman median aivopesemä ja siksi tavalliselta tallaajalta on turha odottaa edistyksellisiä näkemyksiä.

Tämän takia sosialistisen vallankumouksen ensimmäisenä vaiheena on työväenluokan diktatuuri, jonka aikana tavalliset tallaajat opetetaan ajattelmaan asioista kollektiivisesti eikä individualistisesti. Tämä vaihe voi kestää sukupolvia.

Paras esimerkki tästä on Pohjois-Korea. Siella lapset opetetaan koulussa ajattelemaan koko yhteiskunnan etua eikä vain omaa (muka riippumatonta) etuaan muista piittaamatta ja työläisille opetetaan työpaikoilla vallankumouksen historiaa ja periaatteita.

Kuvittelepa, onnistuisiko suomalaisen hyvinvointivaltion purku helposti, jos joka työpaikalla olisi opetettu päivittäin tai edes viikottain, että hyvinvointivaltio ei ole luonnonilmiö, vaan yhteiskunnallisen taistelun tulos.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Kiitos Janne,
en kannata äärimmäisyyksiä missään suhteissa ja siinä näkemyksemme poikkeavat, mutta muutoin tuo mitä sanot kapitalismin vaikutuksesta ihmisten ajatteluun näyttää olevan totta.

Jokainen voi itse tehdä havaintoja vaikka yliopistojen näkyvyydestä yhteiskunnan ongelmien ratkaisuissa ja viestinnässä. Yliopistot ovat nykyisin kuin zombeja, arkikiellä siiloja täynnä byrokratiaa, joka enää pitää niitä pystyssää. Niiltä on viety oikeudetkin osallistua julkiseen keskusteluun, että se siitä. Tohtoritehtailua jatkavat, vaikka se tuottaa uudenlaista vahinkoa veronmaksajan harmiksi.

Keskustelu sotesta on kuin apinalauman mölinää. Olen esittänyt kymmenissä videoissani, että sote ei suunnitteluprojektina ole kummoinen, jos yhteisymmärrystä alkuvaiheessa löytyy. Soten kehittäminen onnistuisi sujuvasti, jos olisi määritelty kirkas tavoite ja sitten käytettäisiin systeemisiä periaatteita, joille on hyvää tutkimuspohjaa olemassa.

Analysoin vuorotellen tieteen ja käytännön tärkeimpiä käsitteitä tavalla, mitä aikaisemmin ei ole nähty. Se on systeemistä viestintää. Seuraava esitykseni (nr 166) on vuorovaikutuksesta. Lähden wikipedian määritelmästä ja kerään vuorovaikutukseen liittyvät tärkeimmät ilmiöt ja käsitteet yhteen objektiivisesti. Se palvelee kenen tahansa ajattelua toimiessaan ihmisten kanssa käytännön tilanteissa. Mikä tahansa aihe voidaan esitellä samalla tapaa kuin tämä Metakriisi ja tuo seuraava Vuorovaikutus. Siinä olisi loistava aineisto AMK-tasolle ja yliopistoille opettaa tavallisia tallaajia kriittiseen ajatteluun, pois talouden pakkopullasta.

Toimituksen poiminnat